1. Početna stranica
  2. Novosti
  3. Osvajanje poduzetničkog svijeta - Bootcamp oduševljava mlade inovatore!

Osvajanje poduzetničkog svijeta – Bootcamp oduševljava mlade inovatore!

Zamislite ovu sliku: soba ispunjena mladim, strastvenim pojedincima koji slažu LEGO kockice dok razgovaraju o svojim poduzetničkim idejama i dijele svoje vizije poduzetništva. Zvuči zanimljivo, zar ne? Pa, to je […]

Zamislite ovu sliku: soba ispunjena mladim, strastvenim pojedincima koji slažu LEGO kockice dok razgovaraju o svojim poduzetničkim idejama i dijele svoje vizije poduzetništva. Zvuči zanimljivo, zar ne? Pa, to je upravo ono što se dogodilo na dvodnevnom Bootcamp programu o poduzetništvu, koji je nedavno održan u prekrasnom Inovacijskom centru Zicer u Zagrebu.

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) organizirao je ovaj inspirativni događaj koji je privukao veliku pažnju mladih. 16. svibnja, 36 sudionika okupilo se kako bi naučili sve o razvijanju poslovne strategije, pod budnim mentorstvom uglednog poslovnog stručnjaka i mentora, Darija Varošanca.

Prvi dan Bootcamp radionice

No, ovaj Bootcamp nije bio obična radionica. Sudionici su dobili priliku iskusiti inovativnu LEGO Serious Play metodu koja je koristila LEGO kockice kao alat za poticanje kreativnosti i razmišljanja. Zadatak je bio jednostavan, ali izuzetno značajan: sastaviti LEGO kockice u zadanim oblicima i objasniti kako se osjećaju kao poduzetnici te koje izazove susreću na svom putu. Kroz ovu igru, sudionici su se zabavljali, ali istovremeno su razvijali svoje poduzetničke vještine i razmišljanje izvan ustaljenih okvira.

Drugi dan Bootcamp radionice

Drugi dan Bootcampa, 17. svibnja, bio je usmjeren na teorijski aspekt izrade poslovnog plana. 30 sudionika marljivo je slušalo predavanja o oblikovanju marketinške strategije, osnovama financiranja, segmentaciji kupaca, razvijanju koncepta poslovanja i usavršavanju prezentacijskih vještina za pitch.

Što smo postigli?

No, Bootcamp nije bio samo o stjecanju znanja. Krajnji cilj ovog programa bio je potaknuti sudionike da prijave svoje vlastite, dobro razrađene poslovne planove na prestižni Social Impact Award natječaj. Ova prilika ne samo da bi im donijela vrijedne nagrade, već bi im također omogućila da ostvare svoje poslovne snove i stvore stvarni utjecaj na društvo.

Atmosfera tijekom Bootcamp radionica bila je nevjerojatna. Sudionici su se povezali na osobnoj razini, dijeleći svoje ideje, izazove i postignuća. Osjećaj zajedništva i podrške među mladim poduzetnicima bio je jednostavno nevjerojatan. Osim stjecanja vrijednih znanja i vještina, sudionici su također proširili svoju mrežu poznanstva, koja će im sigurno biti od koristi u budućem poduzetničkom putovanju.

 

Pratite nas i dalje 🙂

Ako ste među onima koji sanjaju o vlastitom poduzetničkom pothvatu, svakako držite oči otvorene za buduće workshopove, Bootcamp radionice i slične događaje koji će vam pružiti priliku za učenje, umrežavanje i inspiraciju.

Budite hrabri, budite kreativni i pokrenite svoju vlastitu priču poduzetništva!