1. Početna stranica
  2. Novosti
  3. KAKO USPJEŠNO PRIJAVITI IDEJU NA SOCIAL IMPACT AWARD NATJEČAJ?

KAKO USPJEŠNO PRIJAVITI IDEJU NA SOCIAL IMPACT AWARD NATJEČAJ?

Pripremili ste vašu ideju, ali trebate je prijaviti na SIA platformu i ne znate odakle početi? Znamo da proces prijave ponekad zna biti dug i poprilično iscrpljujuć, ali zato smo […]

Pripremili ste vašu ideju, ali trebate je prijaviti na SIA platformu i ne znate odakle početi?

Znamo da proces prijave ponekad zna biti dug i poprilično iscrpljujuć, ali zato smo mi ovdje da vam pomognemo. U ovom blogu objasnit ćemo sve faze prijave i proći kroz sve savjete i trikove kako bi osigurali da vaša prijava bude “top-notch”.

1.  KORAK – REGISTRACIJA

Za početak potrebno je kreirati korisnički račun i popuniti osnovne informacije kao što su ime, prezime, e-mail i lozinka. Ako vas je više u timu, ostale članove ekipe ćete dodati kasnije.

2.  KORAK – OSNOVNE INFORMACIJE O IDEJI

U drugom koraku prijave trebate popuniti osnovne informacije o ideji. Ne brinite kasnije ćete imati priliku raspisati svaku svoju misao.

Za početak kliknite na: „Start your idea“, zatim popunite sljedeće rubrike:

●        Idea name: ime vaše ideje

●        Elevator pitch: vrlo kratak opis ideje (bullet points vaše ideje) 

●     Impact Area: područje kojim se vaša ideja bavi.

●        Ako imate web stranicu ili bilo koji link na kojem imate više informacija, slobodno ga dodajte. Ovaj dio nije obavezan.

●        Pod „Main Location“, odaberite poštanski broj i grad iz kojeg dolazite.

Ako želite svoj projekt učiniti privatnim, možete to učiniti klikom na „This is a private project“.

3. KORAK – DODATNE INFORMACIJE O IDEJI

Sad, imate priliku žiri bolje upoznati sa samom idejom. Kako bi uspješno ispunili ovaj korak, odgovorite na sljedeća pitanja:

Team capacity: više informacija o timu -Tko sve radi na ideji? Poznaju li se članovi tima, jesu li već surađivali? Kakvo obrazovanje, vještine i znanje članovi tima imaju? Tko će biti zadužen za provedbu kojeg dijela ideje?

Target group: Koja je ciljna skupina korisnika? – Uključite informacije o dobi, spolu, obrazovanju, kao i geografska i kulturna obilježja ciljane skupine. 

Problem: Opišite problem koji rješavate – S kakvim se problemom ciljana skupina susreće, a koji ste prepoznali i željeli biste raditi na njegovom rješavanju?

Solution: Opišite rješenje koje ste osmislili za taj problem – Ovdje upisujete informacije o svojoj ideji i o tome kako će baš vaša usluga / proizvod pomoći ciljanoj populaciji s njihovim problemom.

U svakom odjeljku, nakon upisivanja informacija, potrebno je u gornjem desnom kutu kliknuti „Spremi“.

Ostatak kategorija je neobavezan, ali naša je preporuka da svakako ispunite i ostale kategorije. Na taj način možete dobiti dodatne bodove i osigurati da će žiri bolje razumjeti vašu ideju. Također, preporučujemo da priložite dokument koji daje više informacija o vašoj ideji (primjerice poslovni plan, financijski plan, prezentaciju ili bilo kakve druge dodatne elemente koji pomažu boljem razumijevanju ideje).

4.  KORAK (neobavezan) – ULOGA

Pored svoje ikone kliknite na „Add position“ kako bi dodijeliti ulogu na projektu. Možete odabrati bilo koju ulogu ili osmisliti vlastitu.

5.  KORAK (neobavezan) – DODAVANJE ČLANOVA TIMA

U slučaju da vaša ideja ima više članova tima, možete ih dodati u gornjem desnom kutu klikom na „Invite team member.“

6. KORAK – PRIJAVA IDEJE

Prije nego prijavite svoju ideju, pregledajte još jednom što ste napisali. Ispunjavanjem svih gore navedenih polja i potvrdom registracije na platformu putem linka u e-mailu, spremni ste prijaviti svoju ideju i osvojiti nagrade!

Ne zaboravite, rok za prijavu je do 16. lipnja 2024. do kraja dana. Sretno!