1. Početna stranica
  2. Novosti
  3. Uspješno je održan SIA Kick-Off event za 2024. godinu

Uspješno je održan SIA Kick-Off event za 2024. godinu

Kick-off event održali smo 20. ožujka u online obliku. Sudionicima smo predstavili koncept društvenog poduzetništva, Social Impact Award programa te im pružili osvrt na prethodna izdanja ovog programa kako bi […]

Kick-off event održali smo 20. ožujka u online obliku. Sudionicima smo predstavili koncept društvenog poduzetništva, Social Impact Award programa te im pružili osvrt na prethodna izdanja ovog programa kako bi bolje shvatili što ih očekuje i kakve su sve mogućnosti pred njima.

Naši prošlogodišnji SIA pobjednici Žena Marie, Barbara, Nirmal i Valentina, također su se pridružili Kick-Off meetingu gdje su iznijeli svoja iskustva i korisne savjete za buduće SIA sudionike te ih potakli da se prijave na ovogodišnje nadolazeće izdanje.

NEKA OD PITANJA NA KOJA SU DALI SVOJ OSVRT:

  • Koji su bili najveći izazovi s kojima ste se suočili/suočavali tijekom rada na projektu/cijelog programa i kako ste ih prevladali?
  • Kako ste se nosili sa kritikama i skepticizmom tijekom rada na projektu?
  • Kako je osvajanje SIA nagrade utjecalo na vas, vašu okolinu i na rad vašeg tima?
  • Koje biste savjete dali drugim mladim ljudima koji su zainteresirani za društveno poduzetništvo ili stvaranje pozitivnog utjecaja na svoju zajednicu i okolinu?

Podijelili su vrlo korisne savjete:

Valentini je najveći izazov bio manjak vremena, ali uz dobru organizaciju i zapisivanje, sve ide lakše. Kritike i skepticizam učestalo su dolazili sa svih strana, ali se u tim trenucima okretala ljudima koji oduvijek vjeruju u nju, a najveću potvrdu da radi dobar posao dobila je upravo kroz svoj proizvod za koji je znala da bi mogao uvelike promijeniti život nekim ljudima.

Druga pobjednica, Žana Marie poručila je: “Svim mladima koji se žele baviti društvenim poduzetništvom poručujemo neka budu ustrajni i neka vjeruju u sebe. Neovisno o tome imaju li već gotovu ideju ili tek započinju s njezinim osmišljavanjem, bitno je da imaju dobru namjeru i upornost koje će ih zasigurno odvesti daleko. Iako će im se njihov cilj zasigurno nekad činiti nedostižan, važno je ne odustati. Naravno, bitno je znati i prihvatiti i primijeniti kontruktivnu kritiku koje primaju od okoline jer se samo tako njihov projekt može daljnje razvijati i rasti.

Oblikuj svoje ideje, oformi tim i prijavi se na šesto izdanje Social Impact Award programa. Uskoro otvaramo prijave, stay tuned! 🙂

Želiš pratiti sve novosti vezane uz Social Impact Award program? Prijavi se na naš newsletter.