• Uskoro kreće glasovanje za najbolje projekte!

  Svake godine na međunarodnoj razini na SIA program prijavi se više od 850 različitih ideja i projekata. Ove godine u Hrvatskoj odabrano je šest finalista koji su, u suradnji s našim mentorima, vrijedno radili preko ljeta na razvoju svojih ideja kako bi ih predstavili javnosti.

  Upravo vi možete svojim glasom pomoći timovima da osvoje titulu najboljeg projekta! Glasovanje započinje u ponedjeljak, 14.09., a svoj glas možete ostaviti na našoj web stranici gdje ćete moći pregledati i videozapise naših finalista.

  U međuvremenu vas podsjećamo tko su naši ovogodišnji finalisti:

  • Modna radionica Ala Vera

  Ideja AlaVera modne radionice postati je glavna gradska reciklirajuća tvornica odjeće i studentska radionica koja postavlja nove trendove odijevanja stare i korištene robe te čini doniranje robe standardom.

  • Mali financijaši

  Projekt „Mali financijaši“ osmišljen je u svrhu poboljšanja financijske pismenosti djece. Projekt je daje priliku djeci osnovnoškolske dobi da na interaktivan i dinamičan način prošire svoje znanje o osnovnim financijskim pojmovima s kojima se oni i njihovi roditelji susreću u svojoj svakodnevici

  • Get Work

  Jeste li ikada pokušali dobiti majstora baš kada vam se nešto pokvarilo i trebate ga odmah? Tada se čini kao da majstora nema nigdje. Get Work mobilna aplikacija rješava taj problem tako da povezuje ponudu i potražnju za poslovima kućnih majstora kroz interaktivnu kartu na aplikaciji gdje osim samog pronalaska majstora, korisnici mogu postavljati komentare i ocjenjivati zadovoljstvo uslugom.

  • CheckYourMeds

  CheckYourMeds je web platforma koja informira korisnike o sadržaju, korištenju i nuspojavama lijekova te omogućava korisnicima kreiranje vlastitog zdravstvenog kartona kroz koji će imati detaljan pregled svoje terapije.

  • Digi Baština

  Digi Baština tim kroz svoju jedinstvenu digitalnu bazu podataka žele definirati sve poznate i nepoznate turističke i ostale lokalitete koji imaju svoju priču, bilo kulturnu, povijesnu ili prirodnu baštinu kako bi svi posjetitelji na digitalni način upoznali Međimurski kraj.

  • OPG meet, learn & taste

  Hrvatska je prepuna mogućnosti da bude samoodrživa kada je u pitanju poljoprivreda za prehrambenu industriju. OPG meet, learn & taste želi kroz edukativne sajmove i konferencije, proširiti znanje o mogućnostima financiranja poslovanja i stvoriti osjećaj zajedništva i suradnje.

  Više o finalistima čitajte idući tjedan. S nestrpljenjem očekujemo početak glasovanja, 14. rujna. Budite spremni, jer mi jesmo! 🙂

  Zahvaljujemo našim partnerima Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politeike, L’Oreal Adria d.o.o. i Printlab-u te naravno ERSTE Foundation, Wirtschaftsuniversität Wien i Impact Hub Vienna na vjernoj potpori Social Impact Award-a Hrvatska.

Leave a reply.