• UPOZNAJTE OVOGODIŠNJI ŽIRI SOCIAL IMPACT AWARD 2021

  Predstavljamo vam ovogodšnji žiri koji će izabrati 10 najboljih timova koji nastavljaju svoje SIA putovanje te ulaze u finale gdje će u sklopu inkubacije moći razviti svoju ideju!

  Nikolina Žutić radi u SAP Hrvatska kao sales operations s više od 10
  godina iskustva u različitim industrijama. Vrlo je vješta u koordinaciji
  višefunkcionalnih timova i zadataka. Snažne komunikacijske vještine
  Nikolinu čine vrlo vrijednim resursom za bilo koju vrstu projekta, a stav "can
  do" usredotočen je na rješavanje potreba i prioriteta tima. Također,
  zadužena je za projekte vezane uz društveno odgovoran rad i odgovornost
  organizacije prema društvu sa fokusom na strateška područja koja potiču
  izgradnju digitalnih vještina i stvaraje jednakih prilika za sve ljude.

  Andrea Vuković Buljan direktorica je društvenog poduzeća ACT PRINTLAB d.o.o. ACT PRINTLAB je u vlasništvu radnika i udruge, a glavni cilj ovog društvenog poduzeća je reinvestiranje dobiti u ostale projekte unutar poduzeća ili u društveno korisne projekte. Nakon magisterija managementa i poduzetništva na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli, Andrea dolazi u ACT PRINTLAB kao voditeljica ureda. Međutim vrlo brzo se iskazala u svom radu te postaje direktoricom poduzeća. Osim dnevnih poslova u ACT PRINTLAB-u gdje upravlja organizacijom, financijama i prodajom, Andrea uvijek pronađe vremena i za voditi projekte financirane od strane Europske unije, ali i biti u našem žiriju Social Impact Award-a.

  Gordana Ćorić predaje grupu predmeta iz područja poduzetništva, inovativnosti, održivog upravljanja rastom i poslovne etike na Sveučilištu VERN’ u Zagrebu. Njezini glavni istraživački interesi su u području društvenog/socijalnog poduzetništva, društvenih inovacija, design thinking metode, društveno odgovornog poslovanja, poslovne etike i kulture, mentorstva u poduzetništvu, te drugih povezanih područja. Svojim studentima približava pojam društvenog poduzetništva kroz zanimljiva predavanja, praktičan rad studenata na projektima i upoznavanje sa stvarnim inicijativama. Glavni cilj joj je naučiti studente kako se uspjeh poduzetništva ne mjeri isključivo ROI-em, već malo složenijim konceptom, odnosno pozitivnim promjenama u društvu koje su posljedica poslovanja društvenih i društveno odgovornih poduzeća. Gordana surađuje s raznim dionicima društvenog poduzetništva i društvenih inovacija, kao sto su IMPACT HUB, HULT Prize, SLAP, Mi Split, ACT, TerraHub, Social Innovation Lab, e-student, i mnogim drugima. Najviše se veseli kada (bivši) studenti primjenjuju naučeno prilikom pokretanja i/ili vođenja svojih poduzeća.

  Julia Perić predaje kao izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 2004. godine. Julijini istraživački interesi su poduzetništvo, osobni razvoj, poduzetništvo neprofitnih organizacija, upravljačke vještine i poslovna etika. Osim rada sa studentima, Julia je i mentorica je u Pravno-ekonomskoj klinici kojoj je cilj pružiti besplatne stručne savjetodavne usluge osječkim malim i srednjim poduzećima sinergijom znanja studenata Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Julia je inicirala i danas koordinira Volonterski program na Ekonomskom fakultetu čiji je glavni cilj intenzivirati kulturu volontiranja i razviti svijest o važnosti studentskog volonterstva. A od ove godine Julia je postala članicom tima za promociju inkluzivnog i društvenog poduzetništva u Hrvatskoj.

  Ivana Bilić izvanredna je profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Područje njezina istraživačkog interesa su teme poduzetništva, odnosi s javnošću, krizni menadžment i reputacija. Ivana svoj rad na fakultetu vidi kao priliku da potakne studente na proaktivnost i osobni razvoj dok su još na studiju. Jedna je od organizatorica #3PSPLIT, programa poticanja poduzetništva kod studenata i mladih koji svake godine okuplja mlade u Splitu kako bi ih motivirali i educirali o poduzetničkim mogućnostima u Hrvatskoj. Tijekom svog znanstveno-nastavnog rada sudjelovala je kao mentor na mnogim poduzetničkim natjecanjima, te je sudjelovala u više projekata iz područja inkluzije osoba s invaliditetom u visoko obrazovanje i tržište rada. Posljednjih godina angažirana je u promicanju i provođenju društveno korisnog učenja.

  Kaja Pavlinić je magistra inženjerka računarstva i trenutno radi kao Product Manager u IT dizajn i development agenciji Speck. Uz rad u IT industriji, Kaja vodi udrugu Forum za održivi razvoj Zeleni prozor u sklopu koje vodi nekoliko projekata, kao i vlastiti obrt KAJUŠKA, kroz koji pruža IT usluge, usluge edukacije i rada s mladima te usluge konzultinga za privatni i neprofitni sektor. Od svibnja 2021., Kaja je potpredsjednica Mreže mladih Hrvatske, a aktivna je i kao članica Upravnog odbora Udruge mladih Varaždinski underground klub.

  U slobodno vrijeme, Kaja pohađa program ASEF Young Leaders Summit, mentorira ovogodišnju generaciju polaznika programa Clinton Global Initiative University, vodi vlastiti blog Proaktiviraj.me namijenjen mladima, a uz podršku Američkog veleposlanstva u Zagrebu ovog ljeta organizira drugo izdanje antikorupcijskog projekta Youth Voice for Integrity. Strastvena je aktivistkinja i voli raditi s mladima, pa je tako u sklopu višegodišnjeg djelovanja sudjelovala u organizaciji mnogo nacionalnih i međunarodnih projekata vezanih uz poboljšanje standarda mladih. U slobodno vrijeme od slobodnog vremena, Kaja voli provoditi vrijeme s obitelji i partnerom, duge šetnje i dobre knjige koje pokrivaju teme u području businessa, leadershipa i product managementa.

  Ivana Datković Škoda završila je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, smjer Marketing. Dvije godine radila u marketinškoj agenciji, u okviru koje je bila angažirana kao predavač u poslovnoj školi Ivora za polaznike smjera Menadžeri marketinga i Menadžeri prodaje. Šest godina radila je kao direktorica Erste Club poslovnice za mlade u Erste banci. Trenutno radi u odjelu Društveno odgovornog bankarstva u sklopu kojeg se provodi program za poduzetnike početnike koji uključuje edukaciju, pomoć u pisanju poslovnih planova i financiranje, te rad sa neprofitnim organizacijama i društvenim poduzetnicima, koji uključuje širi aspekt poslovanja sa Bankom, financiranje – s posebnim naglaskom na mostno financiranje EU projekata. Specijalizirana za formiranje, financiranje i održivost poduzetničke ideje, te za evaluaciju poslovnih planova. Interni trener u Školi pametnih financija gdje drži radionice za širu javnost o upravljanju kućnim budžetom. Dugogodišnji mentor u StartUP inkubaturu grada Rijeke.

  dr. sc. Nikolina Markota Vukić, predsjednica i suosnivačica Instituta za društveno odgovorno poslovanje (IDOP) doktorirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja društveno odgovorng poslovanja i izvještavanja o održivosti. Savjetnica je poduzećima u Hrvatskoj prilikom oblikovanja strategije za održivo poslovanje, razvijanje novih odgovornih modela poslovanja te nefinancijskog izvještavanja. Nefinancijski izvještaji (izvještaji o održivosti) pod njezinim mentorstvom dobitnici su prestižnih nagrada iz područja društveno odgovorom poslovanja. U Hrvatskoj i Europskoj uniji koordinira te provodi projekte vezane uz ciljeve održivog razvoja, a na RRIF Visokoj školi za financijski menadžmet nositeljica je kolegija Nefinancijsko izvještavanje. Održava brojne edukacije i objavljuje znanstvene i stručne radove u hrvatskim i međunarodno priznatim časopisima iz područja društveno odgovornog poslovanja i nefinancijskog izvještavanja.

Leave a reply.