1. Početna stranica
  2. Novosti
  3. U Splitu smo održali radionice na teme: Impact modelling, Business planning i Idea generation

U Splitu smo održali radionice na teme: Impact modelling, Business planning i Idea generation

U petak smo na Ekonomskom fakultetu u Splitu uspješno održali čak tri radionice koje su organizirane u sklopu Social Impact Award programa. Radionicu “Impact Modeling” održao je Marin Urlić, projekt menadžer u CEDRA Splitu, a […]

U petak smo na Ekonomskom fakultetu u Splitu uspješno održali čak tri radionice koje su organizirane u sklopu Social Impact Award programa.

Radionicu “Impact Modeling” održao je Marin Urlić, projekt menadžer u CEDRA Splitu, a bila je usmjerena na društveno poduzetništvo u kojima je prikazao i neke dobre primjere iz prakse. Zajedno sa sudionicima odredio je jedan lokalni problem kojem su skupa pronalazili rješenje.

Marin je kao glavni zaključak radionice istaknuo: “Slijedeći korake o kojima smo razgovarali na ovoj radionici, društveni poduzetnici mogu stvoriti učinkovit model utjecaja i koristiti ga za poticanje pozitivnih promjena.”

Na drugoj radionici o poslovnom planiranju za startupe, sadržaju poslovnog plana i digitalnim alatima, pričao je Zvonimir Jukić, vlasnik UniCompoSTa. Sudionici su imali priliku primijeniti teoriju s radionice “Business planning” na primjerima u praksi pa su tako izrađivali poslovne planove.

Zadnju radionicu na temu “Idea Generation” održao je Michael Freer, osnivač firme Ensoco. Sa sudionicima je prošao kreativne procese generiranja, razvoja i komuniciranja novih ideja kroz životne primjere što su kasnije sudionici povezivali s poduzetništvom.


Svi su bili izuzetno motivirani i zainteresirani za sadržaj radionica, dok su predavači svojim kreativnim i inspirativnim pristupom osigurali izvrsnu atmosferu tijekom cijelog događaja.


Sudjelovanje u ovim radionicama pružilo nam je vrijedna znanja o društvenom poduzetništvu, o poslovnom planiranju i kreativnom razmišljanju. Dobili smo jedinstvenu priliku da unaprijedimo svoje poduzetničke vještine i da potencijalno započnemo vlastiti inovativni projekt.