• PREDSTAVLJAMO ŽIRI ZA SOCIAL IMPACT AWARD 2020

  Prvo bismo željeli zahvaliti svima na ovogodišnjim prijavama na Social Impact Award! Uskoro ćemo otkriti 8 najboljih timova koji nastavljaju svoje SIA putovanje te ulaze u finale gdje će u sklopu inkubacije moći razviti svoju ideju. Ali prije toga pročitajte tko će biti u žiriju ovogodišnjeg Social Impact Award-a.

  Andrea Vuković Buljan direktorica je društvenog poduzeća ACT PRINTLAB d.o.o. ACT PRINTLAB je u potpunom vlasništvu udruge, a glavni cilj ovog društvenog poduzeća je reinvestiranje dobiti u ostale projekte unutar poduzeća ili u društveno korisne projekte. Nakon magisterija managementa i poduzetništva na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli, Andrea dolazi u ACT PRINTLAB kao voditeljica ureda. Međutim vrlo brzo se iskazala u svom radu te postaje direktoricom poduzeća. Osim dnevnih poslova u ACT PRINTLAB-u gdje upravlja organizacijom, financijama i prodajom, Andrea uvijek pronađe vremena i za voditi projekte financirane od strane Europske unije, ali i biti u našem žiriju Social Impact Award-a.

  Irena Šarić – Dombaj je prvo zamišljala da će nakon studija kemije na PMF-u raditi u laboratoriju. Ali, njezin profesionalni put odveo ju je u nekom potpuno drugačijem smjeru. Posljednjih 15+ godina radi u području korporacijskih i brend komunikacija u L’Orealu Adria. Irena je svoju karijeru u L’Orealu započela kao Savjetnica za tehnologiju i proizvode, ali nakon završetka Londonske škole za odnose s javnošću usmjerava se ka području korporacijskih komunikacija u Adria regiji L’Oreala koja obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju i BiH. Unutar L’Orela njezin najdraži društveno odgovoran projekt je “Za žene u znanosti” koji stipendira mlade znanstvenice iz Adria regije.

  Ana Raguž je tijekom svog obrazovanja povezala dvije naizgled nepovezane stvari. Prvo je završila studij krajobrazne arhitekture, a zatim je stekla zvanje magistrice znanosti održivog turizma. Ana je radila u Meksiku i Nizozemskoj, a pri svom povratku u Hrvatsku zajedno s još 5 ljudi osniva Impact Hub Zagreb. U Impact Hubu Ana trenutno koordinira događanje i posebne programe gdje joj je glavni cilj razvoj novih programa i projekata koji poboljšavaju suradnju u zajednici. Ana je vrlo strastvena da implementira promjene u edukacijskom sustavu, ali i pri ohrabrivanju žena da naprave promjene u poslovnoj zajednici. Također, uvijek je otvorena za suradnju s novim i zanimljivim ljudima.

  Gordana Ćorić predaje na Sveučilištu VERN u Zagrebu. Njezini glavni istraživački interesi su u području društvenog poduzetništva, društvenih inovacija, design thinking metode, poslovne etike i kulture te druga povezana područja. Svojim studentima približava pojam društvenog poduzetništva kroz zanimljiva predavanja gdje je glavni cilj naučiti studente kako se uspjeh društvenog poduzetništva ne mjeri ROI-em već malo složenijim konceptom odnosno pozitivnim promjenama u društvu koje su posljedica poslovanja društveno odgovornog poduzeća. Gordana surađuje s raznim društveno odgovornim organizacijama kao sto su IMPACT HUB, TerraHub, Social Innovation Lab-om, i mnogim drugima.

  Julia Perić predaje kao izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 2004. godine. Julijini istraživački interesi su poduzetništvo, osobni razvoj, poduzetništvo neprofitnih organizacija, upravljačke vještine i poslovna etika. Osim rada sa studentima, Julija je predsjednica je Upravnog odbora Centra za mir, nenasilje i ljudska prava te je i mentorica je u Pravno-ekonomskoj klinici kojoj je cilj pružiti besplatne stručne savjetodavne usluge osječkim malim i srednjim poduzećima sinergijom znanja studenata Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Julija je inicirala i danas koordinira Volonterski program na Ekonomskom fakultetu čiji je glavni cilj intenzivirati kulturu volontiranja i razviti svijest o važnosti studentskog volonterstva. A od ove godine Julija je postala članicom tima za promociju inkluzivnog i društvenog poduzetništva u Hrvatskoj.

  Ivana Bilić izvanredna je profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Područje njezina istraživačkog interesa su teme poduzetništva, odnosi s javnošću, krizni menadžment i reputacija. Ivana svoj rad na fakultetu vidi kao priliku da potakne studente na proaktivnost i osobni razvoj dok su još na studiju. Jedna je od organizatorica #3PSPLIT, programa poticanja poduzetništva kod studenata i mladih koji svake godine okuplja mlade u Splitu kako bi ih motivirali i educirali o poduzetničkim mogućnostima u Hrvatskoj.

  Andrej Hanzir nagrađivani je projektni menadžer s iskustvom vođenja više od 30 velikih i manjih projekata. Paralelno je studirao na dva fakulteta i stekao titule prvostupnika informatike te magistra ekonomije. Dodatne kompetencije je stekao na školovanjima u SAD-u, Izraelu, Poljskoj i Velikoj Britaniji. U 2015. dobiva nagradu od Hrvatske udruge za upravljanje projektima za najboljeg mladog voditelja projekta u 2015. Također 2015. godine, projekt “Ekonomska klinika” pod njegovim vodstvom proglašen je najboljim projektom s mladim voditeljem. Dodatno priznanje dobiva 2016. godine kada dobiva nagradu kao 3. najbolji mladi projektni voditelj u svijetu od strane International Project Management Association. Jedan od najvećih projekata koje Andrej vodi je LEAP Summit međunarodna konferencija s više od 80 dionika i preko 3,000 sudionika konferencije. Zaposlen je u Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije na funkciji voditelja inovacija i projekata.

  Kaja Pavlinić studentica je diplomskog studija Računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu. Tijekom školovanja, osvojila je prvo, drugo i treće individualno mjesto na finalu informatičkog natjecanja American Computer Science League, a između ostalog posjeduje i tri Oskara znanja te nagradu „Buduće liderice“ Mreže hrvatskih žena. Trenutačno radi kao Junior Project Manager u poduzeću Speck, predsjednica je udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, vodi vlastiti blog proaktiviraj.me namijenjen mladim ljudima, a uz podršku Američkog veleposlanstva u Zagrebu vodi antikorupcijski projekt Youth Voice for Integrity. Bavi se i aktivizmom te radom s mladima, pa je tako u sklopu svog višegodišnjeg djelovanja sudjelovala u organizaciji mnogo nacionalnih i međunarodnih projekata vezanih uz poboljšanje standarda mladih.

Leave a reply.