1. Početna stranica
  2. Novosti
  3. PREDSTAVLJAMO ŽIRI ZA SOCIAL IMPACT AWARD 2020

PREDSTAVLJAMO ŽIRI ZA SOCIAL IMPACT AWARD 2020

Prvo bismo željeli zahvaliti svima na ovogodišnjim prijavama na Social Impact Award! Uskoro ćemo otkriti 8 najboljih timova koji nastavljaju svoje SIA putovanje te ulaze u finale gdje će u […]

Prvo bismo željeli zahvaliti svima na ovogodišnjim prijavama na Social Impact Award! Uskoro ćemo otkriti 8 najboljih timova koji nastavljaju svoje SIA putovanje te ulaze u finale gdje će u sklopu inkubacije moći razviti svoju ideju. Ali prije toga pročitajte tko će biti u žiriju ovogodišnjeg Social Impact Award-a.

Andrea Vuković Buljan direktorica je društvenog poduzeća ACT PRINTLAB d.o.o. ACT PRINTLAB je u potpunom vlasništvu udruge, a glavni cilj ovog društvenog poduzeća je reinvestiranje dobiti u ostale projekte unutar poduzeća ili u društveno korisne projekte. Nakon magisterija managementa i poduzetništva na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli, Andrea dolazi u ACT PRINTLAB kao voditeljica ureda. Međutim vrlo brzo se iskazala u svom radu te postaje direktoricom poduzeća. Osim dnevnih poslova u ACT PRINTLAB-u gdje upravlja organizacijom, financijama i prodajom, Andrea uvijek pronađe vremena i za voditi projekte financirane od strane Europske unije, ali i biti u našem žiriju Social Impact Award-a.

Irena Šarić – Dombaj je prvo zamišljala da će nakon studija kemije na PMF-u raditi u laboratoriju. Ali, njezin profesionalni put odveo ju je u nekom potpuno drugačijem smjeru. Posljednjih 15+ godina radi u području korporacijskih i brend komunikacija u L’Orealu Adria. Irena je svoju karijeru u L’Orealu započela kao Savjetnica za tehnologiju i proizvode, ali nakon završetka Londonske škole za odnose s javnošću usmjerava se ka području korporacijskih komunikacija u Adria regiji L’Oreala koja obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju i BiH. Unutar L’Orela njezin najdraži društveno odgovoran projekt je “Za žene u znanosti” koji stipendira mlade znanstvenice iz Adria regije.

Ana Raguž je tijekom svog obrazovanja povezala dvije naizgled nepovezane stvari. Prvo je završila studij krajobrazne arhitekture, a zatim je stekla zvanje magistrice znanosti održivog turizma. Ana je radila u Meksiku i Nizozemskoj, a pri svom povratku u Hrvatsku zajedno s još 5 ljudi osniva Impact Hub Zagreb. U Impact Hubu Ana trenutno koordinira događanje i posebne programe gdje joj je glavni cilj razvoj novih programa i projekata koji poboljšavaju suradnju u zajednici. Ana je vrlo strastvena da implementira promjene u edukacijskom sustavu, ali i pri ohrabrivanju žena da naprave promjene u poslovnoj zajednici. Također, uvijek je otvorena za suradnju s novim i zanimljivim ljudima.

Gordana Ćorić predaje na Sveučilištu VERN u Zagrebu. Njezini glavni istraživački interesi su u području društvenog poduzetništva, društvenih inovacija, design thinking metode, poslovne etike i kulture te druga povezana područja. Svojim studentima približava pojam društvenog poduzetništva kroz zanimljiva predavanja gdje je glavni cilj naučiti studente kako se uspjeh društvenog poduzetništva ne mjeri ROI-em već malo složenijim konceptom odnosno pozitivnim promjenama u društvu koje su posljedica poslovanja društveno odgovornog poduzeća. Gordana surađuje s raznim društveno odgovornim organizacijama kao sto su IMPACT HUB, TerraHub, Social Innovation Lab-om, i mnogim drugima.

Julia Perić predaje kao izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 2004. godine. Julijini istraživački interesi su poduzetništvo, osobni razvoj, poduzetništvo neprofitnih organizacija, upravljačke vještine i poslovna etika. Osim rada sa studentima, Julija je predsjednica je Upravnog odbora Centra za mir, nenasilje i ljudska prava te je i mentorica je u Pravno-ekonomskoj klinici kojoj je cilj pružiti besplatne stručne savjetodavne usluge osječkim malim i srednjim poduzećima sinergijom znanja studenata Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Julija je inicirala i danas koordinira Volonterski program na Ekonomskom fakultetu čiji je glavni cilj intenzivirati kulturu volontiranja i razviti svijest o važnosti studentskog volonterstva. A od ove godine Julija je postala članicom tima za promociju inkluzivnog i društvenog poduzetništva u Hrvatskoj.

Ivana Bilić izvanredna je profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Područje njezina istraživačkog interesa su teme poduzetništva, odnosi s javnošću, krizni menadžment i reputacija. Ivana svoj rad na fakultetu vidi kao priliku da potakne studente na proaktivnost i osobni razvoj dok su još na studiju. Jedna je od organizatorica #3PSPLIT, programa poticanja poduzetništva kod studenata i mladih koji svake godine okuplja mlade u Splitu kako bi ih motivirali i educirali o poduzetničkim mogućnostima u Hrvatskoj.

Andrej Hanzir nagrađivani je projektni menadžer s iskustvom vođenja više od 30 velikih i manjih projekata. Paralelno je studirao na dva fakulteta i stekao titule prvostupnika informatike te magistra ekonomije. Dodatne kompetencije je stekao na školovanjima u SAD-u, Izraelu, Poljskoj i Velikoj Britaniji. U 2015. dobiva nagradu od Hrvatske udruge za upravljanje projektima za najboljeg mladog voditelja projekta u 2015. Također 2015. godine, projekt “Ekonomska klinika” pod njegovim vodstvom proglašen je najboljim projektom s mladim voditeljem. Dodatno priznanje dobiva 2016. godine kada dobiva nagradu kao 3. najbolji mladi projektni voditelj u svijetu od strane International Project Management Association. Jedan od najvećih projekata koje Andrej vodi je LEAP Summit međunarodna konferencija s više od 80 dionika i preko 3,000 sudionika konferencije. Zaposlen je u Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije na funkciji voditelja inovacija i projekata.

Kaja Pavlinić studentica je diplomskog studija Računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu. Tijekom školovanja, osvojila je prvo, drugo i treće individualno mjesto na finalu informatičkog natjecanja American Computer Science League, a između ostalog posjeduje i tri Oskara znanja te nagradu „Buduće liderice“ Mreže hrvatskih žena. Trenutačno radi kao Junior Project Manager u poduzeću Speck, predsjednica je udruge Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, vodi vlastiti blog proaktiviraj.me namijenjen mladim ljudima, a uz podršku Američkog veleposlanstva u Zagrebu vodi antikorupcijski projekt Youth Voice for Integrity. Bavi se i aktivizmom te radom s mladima, pa je tako u sklopu svog višegodišnjeg djelovanja sudjelovala u organizaciji mnogo nacionalnih i međunarodnih projekata vezanih uz poboljšanje standarda mladih.