• Izabrani najbolji projekti SIA Croatia 2014

  Social Impact Award je najveći edukacijski program za studente u području društvenog poduzetništva pokrenut 2009.g., a ove godine se održao u 8 europskih država (Austrija, Hrvatska, Češka, Grčka, Rumunjska, Rusija, Slovačka i Švicarska). Natjecanje je ove godine prvi put održano i u Hrvatskoj te je organizaciju preuzeo Impact Hub Zagreb i njegov regionalni partner Erste fondacija. Natjecatelji su imali priliku pohađati besplatne edukativne radionice, a nakon završetka radionica i isteka roka za prijavu izabrano je 10 finalista, koji su snimili kratke promotivne video materijale. Zajednica je na temelju njih mogla glasati i tako jednom timu donijeti posebnu nagradu zajednice, a tri najbolje ideje je izabrao stručni žiri na temelju prijavljene dokumentacije.

  Najbolji projekti odabrani od strane žirija su:

  • Authink – aplikacija namijenjena roditeljima, starateljima i stručnom osoblju koje se brine za autističnu djecu
  • Crosafety – razvoj poboljšane kacige koja, za razliku od klasične kacige, amortizira svu silu kod udarca i u potpunosti štiti glavu i tako smanjuje mogućnost ozljede na radu
  • Vinifera – recikliranje ostataka koji nastaju proizvodnjom vina, kako bi se taj proces učinio ekološki prihvatljivijim

  Posebnu nagradu zajednice osvojio je tim projekta Coinsulter koji je kreirao mobilnu aplikaciju koja približava potrošačima digitalne valute poput Bitcoina na jednostavan i produktivan način.

  Pobjednički projekti nagrađeni su bogatim novčanim nagradama, uz koju su osvojili i profesionalnu podršku Impact Huba Zagreb kroz neograničeno članstvo tijekom tri mjeseca, kojim će imati podršku postojećih članova, poduzetnika i društvenih inovatora, kao i stručnog Impact Hub tima. Timovi najboljih projekata osvajaju plaćeni put i boravak na dvije internacionalne konferencije, na kojima će sudjelovati pobjednici iz svih zemalja te razni stručnjaci iz područja društvenog poduzetništva.

  Prvi susret svih pobjednika pod nazivom “Vision workshop” održat će se 8. i 9. srpnja u Beču.

   

   

   

Leave a reply.