1. Početna stranica
  2. Novosti
  3. Održane uspješne radionice za razvoj poduzetničkih vještina u Osijeku

Održane uspješne radionice za razvoj poduzetničkih vještina u Osijeku

Prošli tjedan smo završili naše druženje u Osijeku na radionicama “Idea generation” i “Business planning” koje su organizirane u sklopu Social Impact Award programa. Kako nam je bilo? Sudionici su […]

Prošli tjedan smo završili naše druženje u Osijeku na radionicama “Idea generation” i “Business planning” koje su organizirane u sklopu Social Impact Award programa.

Kako nam je bilo?

Sudionici su bili izrazito motivirani, angažirani i zainteresirani za sadržaj radionica, dok su predavači bili izvrsni i kreativni u dijeljenju svojih znanja i iskustva. Radionica “Generiranje ideja” je okupila 14 sudionika i sastojala se od nekoliko faza koje su se usredotočile na različite aspekte kreativnosti i razmišljanja. Sudionici su imali priliku naučiti više o konvergentnom, divergentnom i lateralnom razmišljanju. Kroz različite tehnike i vježbe, sudionici su generirali nove ideje bez ocjenjivanja njihove kvalitete u trenutku stvaranja. S obzirom na to da je kreativnost i sposobnost stvaranja novih ideja važna vještina u svim aspektima života, radionica “Generiranje ideja” bila je koristan alat za poboljšanje ovih vještina. Uz razvijanje vještina generiranja novih ideja, u današnje vrijeme sve više ljudi žele biti “sami svoji šefovi” Shodno tome, organizirana je i radionica

“Poslovno planiranje” koja je okupila 16 sudionika. Na radionici za poslovno planiranje sudionici su učili o stvaranju i pisanju poslovnog modela, definiranju ciljeva, analiziranju tržišta, odabiru ciljanih skupina te kreiranju marketinške strategije. Kako bi se sudionici susreli s praktičnim primjerima, održala se takozvana “Poduzetnička igra”. Ova igra simulira stvarne situacije s kojima se pojedinci susreću u poslovanju. Zahvaljujući tome, sudionici su stekli korisne vještine i potrebna znanja kako bi ili postali poduzetnici ili već unaprijedili svoje poslovanje.

 

Što dalje? Prijava na SIA!


Osim što smo naučili o planiranju poslovanja i stvaranju kreativnih ideja, sudjelovanje u ovim radionicama je bila jedinstvena prilika da razvijemo svoje vještine i započnemo svoj poduzetnički pothvat i prijavimo ga na Social Impact Award Croatia!