1. Početna stranica
  2. Novosti
  3. Od ideje do realizacije: Prijavi se na Social Impact Award poduzetnički program

Od ideje do realizacije: Prijavi se na Social Impact Award poduzetnički program

Social Impact Award nacionalni je program koji se provodi u Hrvatskoj već četvrtu godinu zaredom. Pokrenut je kako bi omogućio podršku mladim društvenim poduzetnicima u ranim fazama razvoja i implementacije […]

Social Impact Award nacionalni je program koji se provodi u Hrvatskoj već četvrtu godinu zaredom. Pokrenut je kako bi omogućio podršku mladim društvenim poduzetnicima u ranim fazama razvoja i implementacije vlastitih poslovnih rješenja. 

Program se sastoji od niza događaja i besplatnih radionica kroz koje im se pruža podrška za razvoj ideja i stjecanje novih znanja. Sudionici dobivaju mentore profesionalce koji ih podučavaju vještinama koje su neophodne za pretvaranje ideja u poduzetničke pothvate. 

U samoj završnici programa ideje se pitchaju ispred stručnog žirija, a najbolja tri tima odnose financijsku podršku s ciljem daljnjeg realiziranja svog projekta.

O SIA programu

Social Impact Award namijenjen je mladim društvenim poduzetnicima (od 16 do 30 godina) koji žele na inovativan način riješiti društvene ili ekološke probleme putem pokretanja projekata, inicijativa i organizacija. Ideje koje se mogu razvijati unutar ovog programa obuhvaćaju različita područja poput smanjenja siromaštva, zdravstva, obrazovanja, zaštite okoliša, energetike, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, ljudskih prava, jednakih mogućnosti te mnoga druga područja.

SIA program završava u studenomSIA Summitom u Beogradu

U međuvremenu, organiziraju se različiti događaji i radionice kako bi se sudionicima pomoglo identificirati inovativne ideje te ih razviti u izvedive koncepte oko kojih će kasnije graditi poslovne modele. Sudjelovanje na radionicama se preporučuje, ali nije preduvjet za prijavu za osvajanje nagrade.

Od deset finalista, tri pobjednička projekta s najboljom ocjenom od žirija bit će nagrađeni s 1.300,00 € bruto iznosa. Izuzev nagrada, pobjednici također osvajaju i ulaz na SIA Summit za jednog člana tima po projektu. 

Također, jednu nagradu dodjeljuje publika putem online glasanja zajednice, a nagrada podrazumijeva sudjelovanje na međunarodnoj SIA konferenciji.

Sudjelovanje uključuje prijevoz, smještaj i hranu za cijelo trajanje SIA Summita. 

Pobjednici iz 20ak zemalja u kojima se provodi Social Impact Award okupljaju se na SIA Summitu u Beogradu. Sudionici imaju priliku povezati se s međunarodnom SIA zajednicom gdje skupa rade na poboljšanju vještina kroz brojna predavanja i radionice.

Proces prijave

Sve prijave za Social Impact Award podnose se putem platforme na kojoj se kandidati moraju registrirati kako bi mogli kreirati projekt. Ispunjavaju se informacije o članovima tima, ideji, potencijalnom utjecaju, izvedivosti i implementaciji provedbe.

Kandidati mogu spremiti prijavu te na njoj nastaviti raditi kasnije (sve do krajnjeg roka za prijave). 

Moguće se prijaviti samostalno ili u timu, a najboljih deset timova ulazi u proces inkubacije u razdoblju od tri mjeseca.

Prijave za SIA program traju do 28. svibnja (do ponoći)!

Glavni uvjeti za prijavu: 

  • svi članovi glavnog tima moraju biti rođeni između 1. siječnja 1993. i 31. prosinca 2006. godine
  • pravo na prijavu imaju sudionici koji do sada nisu sudjelovali u SIA inkubaciji ili pobijedili na SIA s istom idejom
  • ideja nije pokrenuta prije 1. siječnja 2022. godine
  • ideja nije ostvarila novčanu potporu od vanjske strane koja premašuje iznos od 2.000,00 € (ulaganje poslovnih anđela, nagradni fond i sl.)
  • minimalno jedan član tima živi u državi u kojoj se prijavljuje na Social Impact Award
  • razmatraju se samo one prijave koje su potpune i poslane putem SIA web stranice do 28.5.2023. u 23:59

Više informacija o Social Impact Award programu potražite na službenoj web stranici događaja na kojem se nalazi i detaljan vodič za prijavu

Inspiraciju za ideje možete pronaći u videima prošlogodišnjih pobjednika SIA Impact Award 2022. godine, a za bilo kakva dodatna pitanja vezana uz program te prijavu ideje, kontaktirajte Blanku Hlad, nacionalnu koordinatoricu SIA Hrvatske na mail: blanka.hlad@socialimpactaward.net.

Spreman/a si napraviti društvenu promjenu?