1. Početna stranica
  2. Novosti
  3. Naši su finalisti posjetili SIA Summit 2022. u Beču

Naši su finalisti posjetili SIA Summit 2022. u Beču

Social Impact Award (SIA) zajednica je mladih društvenih inovatora koji svoje namjere pretvaraju u djelo. Sastoji se od niza događaja i radionica usmjerenih širenju i podizanju svijesti o društvenom poduzetništvu. […]

Social Impact Award (SIA) zajednica je mladih društvenih inovatora koji svoje namjere pretvaraju u djelo. Sastoji se od niza događaja i radionica usmjerenih širenju i podizanju svijesti o društvenom poduzetništvu. Kroz program, koji provodi HUKI, podučavamo sudionike vještinama koje su neophodne za pretvaranje ideja u poduzetničke pothvate. Također, sudionicima pružamo pristup mentorima i profesionalcima u provedbi ideje te im pomažemo u promociji najboljih timova!

Na ovogodišnjem Social Impact Award-u, nagradu žirija, točnije financijsku podršku, odnijela su ukupno tri tima, dok je jedan tim odnio Community Award priznanje.

Pobjednički timovi ovogodišnjeg Croatia Social Impact Award-a

  • Projekt O`Bus inovativna je ideja za aplikaciju pomoću koje bi se mogli pratiti svi autobusi u javnom prijevozu. Cilj aplikacije je s jedne strane omogućiti putnicima da vide gdje se autobus nalazi te ukoliko dođe do prometnih gužvi, isti mogu pametnije iskoristiti vrijeme umjesto čekati na stanici. S druge strane, prijevoznik na ovaj način može zadržati veći broj trajnih korisnika povezujući njihovo zadovoljstvo, uštedu vremena i kvalitetu javnog prijevoza.
  • ReClo kao platforma na kojoj su objedinjene sve tvornice, brendovi, modni studiji, krojači, ali i masovna javnost s ciljem razmjene tekstilnih ostataka, repro, ekscesa, pretprodukcije, postprodukcije i deadstock materijala. Svrha ReClo inovativnog projekta je spašavanje poslovanja od plaćanja državnih penala zbog nebrige o okolišu i neprimjerenog EPR modela poslovanja, i naravno – spašavanje planeta.
  • Sport Museum of Zagreb interaktivni je muzej gdje posjetitelji na jednom mjestu mogu doživjeti iskustvo raznih sportova i saznati zanimljivosti o svakom. Ovim projektom, želi se podići svijest o važnosti bavljenja sportom. Također, kroz organizaciju interaktivnih i edukativnih aktivnosti  želi se potaknuti na sportske aktivnosti i rekreaciju te prikazati „veličinu“ sportskih postignuća zagrebačkih sportaša.

SIA Summit kao ekskluzivni event organiziran za SIA pobjednike

SIA Summit 2022 okuplja više od 120 mladih društvenih inovatora iz Europe, središnje Azije i istočne Afrike. Događaj je isključivo osmišljen za SIA pobjednike, a po prvi put i za SIA Alumnije iz više od 18 zemalja diljem svijeta. Osim nadahnuća i pružanja znanja i alata za podizanje pothvata na višu razinu, SIA Summit jača veze i podržava, nositelje projekata, u poduzimanju sljedećih koraka prema angažmanu u SIA zajednici.

Na ovogodišnjem SIA Summit-u družili smo se od 15. do 19. studenog u Beču, u Erste Campusu. Naša SIA koordinatorica Blanka Hlad, koja je ujedno na Summit-u predstavljala i HUKI, sa sobom je vodila ovogodišnje SIA pobjednike: Franu Marušića, Emu Sedlić i Niku Bucalu.

SIA Summit 2022 program

Ovogodišnji SIA Summit program zamišljen je kao konferencija s pet glavnih formata: vještine, laboratoriji, peer-to-peer, zajednica i ekspedicije.

Kroz ove formate, naučili smo i čuli više o financijskom planiranju, prikupljanju sredstava, javnom predstavljanju, DOP-u, klimi, društvenom utjecaju, izgradnji tima i mnogim drugim temama potrebnim za upravljanje utjecajnim društvenim pothvatima.

Zaključno, SIA Summit bio je odlično poduzetničko iskustvo na kojem smo se međusobno povezali s ostalim mladim inovatorima, naučili nove vještine te spoznali u kojim sferama svog djelovanja možemo povećati svoj impact.