• Dodijeljene nagrade

  sia_awards_2016_fotocredit-impacthubvienna15

  U Impact Hub-u, u četvrtak, 28. svibnja dodijeljene su nagrade najboljim projektima koje su osmislili mladi s ciljem unaprjeđenja i razvoja zajednice.

  Impact Hub je svoja vrata u Hrvatskoj otvorio 2013. godine kako bi stvorio specifičnu platformu za mlade ljude koji žele razvijati svoje poduzetničke potencijale, upoznati kreativne ljude s kojima mogu surađivati te u konačnici realizirati svoje poduzetničke ideje. Od samih početaka ideja osnivača Impact Hub-a je bila da se Social Impact Award uvede u Hrvatsku, jer sudjelovanjem u ovom natjecanju mladi se educiraju, šire svoje socijalne mreže te se u konačnici osnažuju i osamostaljuju u realizaciji svojih vlastitih ideja.

  Social Impact Award financira ERSTE zaklada, a ove godine potencijal ovakve manifestacije prepoznao je i Grad Zagreb koji je također financijski podržao ovu namjeru da se razvije poduzetnički duh mladih u Hrvatskoj.

  Šest timova koji su došli do finala sa svojim kreativnim i inovativnim idejama, prošli su brojne edukacije, a dva tima su osvojila i vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 2,500 eura.

  IMG_4116

   

  Nagradu prema glasovima zajednice dobio je MyBeeLine tim koji je osmislio pristup očuvanju pčelinje vrste koji se temelji na ranom otkrivanju i prevenciji bolesti. Kombinacijom tradicionalnih procesa pčelarstva i suvremenih informatičkih rješenja – grupiranjem podataka IOT sustavom i sistematskim pristupom na mikro i makro razini MyBeeLine će spasiti pčele od potencijalnog izumiranja koje im prijeti.

   

  IMG_4122Nagrada stručnog žirija dodijeljena je grupi Veles koja svojim projektom teži očuvanju i promicanju tradicionalne kulture Sesvetskog Prigorja. Preko socijalnog poduzetništva koji će pružiti priliku ciljnim skupinama da steknu nova znanja, razviju nove vještine i proizvode liniju inovativnih odjevnih predmeta koji se temelje na elementima tradicionalnog tekstilnog dizajna i specifičnog identiteta tog podneblja. Ova nagrada doprinjeti će samoodrživosti projekta koji će funkcionirati na principu društveno korisnog poduzetništva.

   

   

  Ostali finalisti nisu otišli kući praznih ruku, štoviše, ovo natjecanje dalo im je potreban vjetar u leđa i neminovnu podršku kojom će u budućnosti ostvariti svoje ideje. Uspješnost ovog natjecanja očituje se u i brojnim drugim nagradama koje su finalisti osvojili zahvaljujući promocije koju im je omogućio Social Impact Award.

  Social Impact Award, riječima Tine Lee Odinsky Zec, direktorice Centra za inovacije i poduzetništvo ZŠEM-a mjesto je jednakih mogućnosti za sve. Kada se zapitamo koji je naš utjecaj na zajednicu, osvještavamo da je JA zapravo MI. Tada možemo izgraditi mrežu ljudi koji će doprinijeti promjenama. SIA ideju pretvara u realnost, uz podršku i process edukacije, stoga se veselimo vidjeti ove projekte u procesu njihove implementacije.

   

  Zahvaljujemo se svima koji su ove pomogli ovogodišnjem natjecanju  uloženom dobrom voljom, energijom i vremenom, svojim znanjem, savjetima i ekspertizom. Iznimno cijenimo što ste dio ovoga projekta! Hvala vam!

  Voditelji radionica/treneri: Miljenka Plazonić Bogdan, Tina Lee Odinsky-Zec, Hermes Arriaga, Vesna Vrga Perović

  Stručni žiri: Andreja Rosandić, Gordana Ćorić, Drago Vručinić, Miljenka Plazonić Bogdan, Teo Petričević, Srđan Kovačević, Vlatka Petrović

  SIA ambasadorima: Luka Klancir, Ivan Pavičić, Martina Čuljak, Nina Jocić

  Zahvaljujemo se i moderatorima na duhovitom, inspirativnom i profesionalnom vođenju dodjele nagrada 🙂 : Krešimir Ćosić i Nina Jocić

  IMG_4071 IMG_4074 IMG_4075 IMG_4076 IMG_4083 IMG_4093 IMG_4098 IMG_4103 IMG_4104 IMG_4110 IMG_4115   IMG_4127 IMG_4136 IMG_4138

   

Leave a reply.