Navigation

SIA PROGRAM

Program započinje Kick-off događajem 17. ožujka 2020. godine.

Kick-off događaj je namijenjen za sva mlade koji razmišljaju o pokretanju društvenog poduzetništva a i za sve oni koji već znaju i imaju ideju za pokretanje društvenog poduzetništva. Tijekom događaja predstavit ćemo godišnji program za 2020. godinu te pobliže objasniti što se sve očekuje od sudionika te koje benefite program donosi.

Za sudjelovanje se mogu javiti studenti i mladi između 14 i 30 godina starosti.
Prijaviti se mogu sve nove ili postojeće ideje koje rješavaju društvene ili ekološke probleme te da se s realizacijom istih nije započelo prije 1.1.2019. godine.

Sudionici su raspoređeni u dvije specifične skupine:

 1. „future changemakers“: svi mladi koji razmišljaju o pokretanju neke vrste društvenog poduzetništva, oni koji traže inspiraciju od već postojećih društvenih poduzetnika, i
 2. “društveni poduzetnici”: svi mladi koji već znaju i imaju ideju za pokretanje društvenog poduzetništva ili su već pokrenuli isto.

*Projekti koji se natječu ne smiju primiti formalnu start-up podršku prije početka SIA programa. Pod formalnom start-up podrškom smatramo financijsku podršku treće strane koja prelazi vrijednost od 3.000€ (investicije, grantovi, nagrade…)

Kako bi svi zainteresirani svoje poslovne ideje što bolje pripremili za sudjelovanje u programu biti će organizirana serija radionica u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Radionice su besplatne i jednodnevne, a pokrivaju sljedeće teme:

 • generiranje ideja (tvornica ideja)
 • impact lab (business model canvas)
 • poslovno modeliranje

Raspored održavanja radionica:
Zagreb – 25. ožujak
Split – travanj (datum će biti uskoro objavljen)
Osijek – travanj (datum će biti uskoro objavljen)

Sudjelovanje je besplatno, no obavezna je prijava putem obrasca dostupnog ovdje. Na navedenom linku možete pronaći i detaljnije informacije o mjestu i vremenu održavanja radionica.


“Tvornica ideja”

Na radionici “Tvornica ideja” sudionici se upoznaju s društvenim poduzetništvom i ulaze u njegovu terminologiju. Nakon toga mapiramo probleme u vašem okruženju i prolazimo kroz proces pronalaska ideje za pokretanje društvenog poduzeća.

“Impact Lab”

Sudionici se tijekom prvog dijela „Biznis modeling“ radionice upoznaju sa raznim vrstama inovativnih poslovnih modela koji se mogu primijeniti u društvenom poduzetništvu. U drugom dijelu radionice, sudionici imaju priliku primijeniti naučeno na način popunjavaju „Business model canvas“ čime preciznije razvijaju svoje ideje.

“Poslovno planiranje”

Na radionici „Poslovno planiranje“ sudionici savladavaju teoretske okvire poslovnog planiranja i razvijaju konkretan business plan, najosnovnijeg tipa.


Sudionici radionica zatim pitchaju svoje ideje što im donosi priliku za ulazak u finale koje se odvija u vidu inkubacijskog procesa, u ljetnom periodu (srpanj-rujan).

Nakon što žiri odabere 8 timova, oni ulaze u finale – tromjesečnu inkubaciju, tijekom koje ćeš moći isprobati svoju ideju.

To podrazumijeva:

 • Profesionalni inkubatorski program od lipnja do rujna 2019.
 • Mentorsku podršku
 • Radionice i webinare
 • Produkciju kratkog videa

Od ukupno 8 finalista, 3 ideje izabrane od strane žirija i 1 ideja izabrana od strane publike, putem online glasanja zajednice, biti će nagrađene novčanom nagradom, besplatnim sudjelovanjem (samo predstavnici timova) na međunarodnoj konferenciji u Pragu (Češka) i mentorskom podrškom.

U slučaju da se odmah želite priključiti natjecanju sa svojom idejom ili projektom – samo klikni na PRIJAVI SE i popuni on-line prijavnicu!


KLJUČNE INFO

 • Besplatno sudjelovanje
 • Početni kapital u iznosu od 1.500€ najboljim timovima i sudjelovanje na SIA Summitu u Pragu za po jednog predstavnika 4 pobjednička tima
 • Ljetni inkubacijski program za 8 timova
 • Ulazak u HUKI portfolio i daljnja podrška
 • Rok za prijavu ideja/projekata: 01.05.2020.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close